Recept
« Terug naar recepten
Limburgse forel blauw
PT30M
Limburgse forel blauw
Een heerlijk limburgse forel blauw recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse forel blauw te bereiden
De forellen schoonmaken zonder de slijmlaag te beschadigen
(anders worden ze niet blauw)
De forellen met hete azijn besprenkelen.
In een grote pan 2 liter water met 4 bouillonblokjes, de uien, peterselie en azijn doen.
Naar smaak peper, zout en citroensap toevoegen.
De forel toevoegen en dit alles af en toe aan de kook brengen.
Vervolgens 10 min. laten trekken.
De forel opdienen op een schotel en garneren met peterselie, citroenschijven en overgieten met gesmolten roomboter.
SERVEERTIP:
Smaakt heerlijk bij gebakken aardappeltjes en een salade.
(anders worden ze niet blauw)
De forellen met hete azijn besprenkelen.
In een grote pan 2 liter water met 4 bouillonblokjes, de uien, peterselie en azijn doen.
Naar smaak peper, zout en citroensap toevoegen.
De forel toevoegen en dit alles af en toe aan de kook brengen.
Vervolgens 10 min. laten trekken.
De forel opdienen op een schotel en garneren met peterselie, citroenschijven en overgieten met gesmolten roomboter.
SERVEERTIP:
Smaakt heerlijk bij gebakken aardappeltjes en een salade.