Recept
« Terug naar recepten
Limburgse ossenstaartsoep
PT60M
Limburgse ossenstaartsoep
Een heerlijk limburgse ossenstaartsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse ossenstaartsoep te bereiden
Snij het stuk gerookt spek in blokjes en bak deze bruin in wat boter.
snij de ossenstaart in stukken
Voeg deze toe aan de gebakken spekblokjes.
(eventueel nog wat boter toevoegen).
Het vlees goed bruin bakken.
De uien ringen,wortelplakjes,preiringen
en stukjes knolselderij toevoegen en ook bruin bakken.
De bloem erover strooien en al roerende laten kleuren.
Voeg al roerend 1 liter water toe.
Takjes peterselie,selderij,tijm,lavas,
basilicum en laurierblad toevoegen.
Maak op smaak met peper en zout.
De soep enkele uren laten trekken.
Haal de ossenstaart uit de soep en pluk het vlees eraf.
Zeef de soep.
Een half flesje donker bier toevoegen plus in plakjes gesneden grotchampignons.
Laat de soep nog even doorkoken.
Voeg de stukjes ossenstaart toe.
Serveren met bieslook en ringetjes bosui.
snij de ossenstaart in stukken
Voeg deze toe aan de gebakken spekblokjes.
(eventueel nog wat boter toevoegen).
Het vlees goed bruin bakken.
De uien ringen,wortelplakjes,preiringen
en stukjes knolselderij toevoegen en ook bruin bakken.
De bloem erover strooien en al roerende laten kleuren.
Voeg al roerend 1 liter water toe.
Takjes peterselie,selderij,tijm,lavas,
basilicum en laurierblad toevoegen.
Maak op smaak met peper en zout.
De soep enkele uren laten trekken.
Haal de ossenstaart uit de soep en pluk het vlees eraf.
Zeef de soep.
Een half flesje donker bier toevoegen plus in plakjes gesneden grotchampignons.
Laat de soep nog even doorkoken.
Voeg de stukjes ossenstaart toe.
Serveren met bieslook en ringetjes bosui.
tulp1000 zegt: