KookJij

Limburgse ossenstaartsoep

Een heerlijk limburgse ossenstaartsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse ossenstaartsoep te bereiden

Snij het stuk gerookt spek in blokjes en bak deze bruin in wat boter.
snij de ossenstaart in stukken
Voeg deze toe aan de gebakken spekblokjes.
(eventueel nog wat boter toevoegen).
Het vlees goed bruin bakken.
De uien ringen,wortelplakjes,preiringen
en stukjes knolselderij toevoegen en ook bruin bakken.
De bloem erover strooien en al roerende laten kleuren.
Voeg al roerend 1 liter water toe.
Takjes peterselie,selderij,tijm,lavas,
basilicum en laurierblad toevoegen.
Maak op smaak met peper en zout.
De soep enkele uren laten trekken.
Haal de ossenstaart uit de soep en pluk het vlees eraf.
Zeef de soep.
Een half flesje donker bier toevoegen plus in plakjes gesneden grotchampignons.
Laat de soep nog even doorkoken.
Voeg de stukjes ossenstaart toe.
Serveren met bieslook en ringetjes bosui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tulp1000

tulp1000 zegt:
Anna, dank je wel.
Anna

Anna zegt:
Als je met je muis over het vraagtekentje gaat, kun je de uitleg lezen.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
tulp1000

tulp1000 zegt:
Kunt u mij vertellen wat lavas is? (voor de ossen staartsoep)