Recept
« Terug naar recepten
Linguine met inktvis en boontjes
PT45M
Linguine met inktvis en boontjes
Een heerlijk linguine met inktvis en boontjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Linguine met inktvis en boontjes te bereiden
1. Maak de wortel en de selder schoon en snij ze in grote stukken. Breng ze in ruim water aan de kook, samen met de laurier en twee takjes peterselie en doe er de inktvis bij. Laat 30 minuten koken en haal de eerste 10 minuten van het kookproces geregld het schuim van de oppervlakte. Giet af, verwijder de groenten en hou de inktvis warm.
2. Snij de snijboontjes in stukjes en fruit ze in olijfolie. Doe er de gepelde teentjes knoflook bij en verwijder ze zodra ze kleuren. Kruid met wat zout en doe er de inktvis bij, samen met de vermout. Laat al het vocht verdampen.
3. Pel de rode ui en leg hem 10 minuten in koud water. Snij in fijne ringen en marineer 10 minuten in de rode wijnazijn, wat olijfolie en zout.
4. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en doe ze in een pan met koud water. Breng aan de kook, doe er een snuifje zout bij en ten slotte de pasta. Laat de pasta beetgaar koken. Giet af en meng met wat olijfolie en gesnipperde peterselie. Doe er de inktvis en de boontjes bij. Schep de gemarineerde ui over de pasta.
2. Snij de snijboontjes in stukjes en fruit ze in olijfolie. Doe er de gepelde teentjes knoflook bij en verwijder ze zodra ze kleuren. Kruid met wat zout en doe er de inktvis bij, samen met de vermout. Laat al het vocht verdampen.
3. Pel de rode ui en leg hem 10 minuten in koud water. Snij in fijne ringen en marineer 10 minuten in de rode wijnazijn, wat olijfolie en zout.
4. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en doe ze in een pan met koud water. Breng aan de kook, doe er een snuifje zout bij en ten slotte de pasta. Laat de pasta beetgaar koken. Giet af en meng met wat olijfolie en gesnipperde peterselie. Doe er de inktvis en de boontjes bij. Schep de gemarineerde ui over de pasta.