KookJij

Linsensuppe

Een heerlijk linsensuppe recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linsensuppe te bereiden

Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingrediënten van de vleeslijst in een ruime pan.
Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is.
Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen.
Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen.
Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen.
Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe.
Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep.
Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper.
Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carina Bellucci

Carina Bellucci zegt:
Mijn lievelings soep <3
siska

siska zegt:
De linzen die ik gebruik moeten eigenlijk ook geweekt worden, maar als ik deze soep maak staat hij wel een hele middag te stoven en dan worden de linzen echt wel zacht, vandaar.
siska

siska zegt:
Waarschijnlijk is het dan net als met erwten: hele week je en halve niet. Ik gebruik altijd dezelfde linzen en die hoeven niet geweekt te worden. Maar bedankt voor het advies:)
Michel

Michel zegt:
De linzen moeten overnacht in lauw water geweekt worden anders blijven ze hard