-deze soep is heel vitaminerijk en lekker en je kan hem dus kompleet vegetarisch maken
-als je het lekker vind kan je deze soep ook met de staafmixer pureren
Recept
« Terug naar recepten
Linzensoep
PT60M
Linzensoep
Een heerlijk linzensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensoep te bereiden
- de linzen goed afspoelen onder de kraan en in een grote soeppan doen
-de uien, knoflook, bouillonblokjes en het blik tomatenstukjes met sap erbij doen
-aanvullen met water en aan de kook brengen
-op middelhoog vuur de linzen koken (± 30 minuutjes)
-de blokjes aardappel erbij doen samen met de tijm en peper en zout (even proeven)
-nog eens koken tot alles zacht en gaar is
-als laatste de roomboter erdoor roeren tot deze helemaal gesmolten is
-als je het lekker vind kan je het gehakt rul bakken en ook erdoor roeren
-de uien, knoflook, bouillonblokjes en het blik tomatenstukjes met sap erbij doen
-aanvullen met water en aan de kook brengen
-op middelhoog vuur de linzen koken (± 30 minuutjes)
-de blokjes aardappel erbij doen samen met de tijm en peper en zout (even proeven)
-nog eens koken tot alles zacht en gaar is
-als laatste de roomboter erdoor roeren tot deze helemaal gesmolten is
-als je het lekker vind kan je het gehakt rul bakken en ook erdoor roeren