Recept
« Terug naar recepten
Loempia's
PT60M
Loempia's
Een heerlijk loempia's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia's te bereiden
Loempiavulling:
Snijd het vlees en kipfilet in kleine blokjes en kruiden met peper, zout en koriander.
Prei en selderij fijn snijden, ui snipperen.
Ham in dunne reepjes snijden van ± 2 cm.
2 Eieren los kloppen met zout en peper en omelet van bakken, af laten koelen en in reepjes snijden van ± 3 cm.
Olie verhitten en het vlees en de kipfilet gaar bakken, uit de pan halen
Garnalen gaar bakken en uit de pan halen en apart houden.
Misschien een beetje olie toevoegen
Prei, ui en selderij in de pan met uitgeperste knoflook roerbakken tot het gaar is.
De bamboescheuten met de taugé erbij doen en nog even doorbakken evt een scheutje ketjap manis erdoor roeren.
Het vlees met de ham en omelet bij de groenten doen en alles doorscheppen.
Loempiavellen:
Zeef de bloem,maïzena met een snufje zout.
Doe de losgeklopte eieren erdoor tot alles gemengd is en klop dan scheutje bij scheutje water erbij tot een gladde massa en laat het een half uurtje rusten.
Verhit een scheutje olie in een pan, het vuur lager draaien en schep er een pollepel van het beslag in de pan en laat de pan draaien zodat alle beslag verdeeld is en het overtollig beslag eruit laten lopen, zodat je een dun loempiavel krijgt, als de bovenkant drooggebakken is het loempiavel omdraaien en nog even bakken.
Op een bord schuiven en bedekken met een stukje bakpapier, zodat de volgende niet gaat plakken.
Leg het loempiavel op het schone aanrecht en schep hierop de vulling met 3 tijgergarnalen en vouw eerst de kant van je af en dan de zijkanten en rol dan stevig vast en bestrijk met losgeklopt ei met een beetje water om de laatste rand goed vast te zetten.
Verhit voldoende olie in bv.een hapjespan en bak de loempia's mooi bruin.
Snijd het vlees en kipfilet in kleine blokjes en kruiden met peper, zout en koriander.
Prei en selderij fijn snijden, ui snipperen.
Ham in dunne reepjes snijden van ± 2 cm.
2 Eieren los kloppen met zout en peper en omelet van bakken, af laten koelen en in reepjes snijden van ± 3 cm.
Olie verhitten en het vlees en de kipfilet gaar bakken, uit de pan halen
Garnalen gaar bakken en uit de pan halen en apart houden.
Misschien een beetje olie toevoegen
Prei, ui en selderij in de pan met uitgeperste knoflook roerbakken tot het gaar is.
De bamboescheuten met de taugé erbij doen en nog even doorbakken evt een scheutje ketjap manis erdoor roeren.
Het vlees met de ham en omelet bij de groenten doen en alles doorscheppen.
Loempiavellen:
Zeef de bloem,maïzena met een snufje zout.
Doe de losgeklopte eieren erdoor tot alles gemengd is en klop dan scheutje bij scheutje water erbij tot een gladde massa en laat het een half uurtje rusten.
Verhit een scheutje olie in een pan, het vuur lager draaien en schep er een pollepel van het beslag in de pan en laat de pan draaien zodat alle beslag verdeeld is en het overtollig beslag eruit laten lopen, zodat je een dun loempiavel krijgt, als de bovenkant drooggebakken is het loempiavel omdraaien en nog even bakken.
Op een bord schuiven en bedekken met een stukje bakpapier, zodat de volgende niet gaat plakken.
Leg het loempiavel op het schone aanrecht en schep hierop de vulling met 3 tijgergarnalen en vouw eerst de kant van je af en dan de zijkanten en rol dan stevig vast en bestrijk met losgeklopt ei met een beetje water om de laatste rand goed vast te zetten.
Verhit voldoende olie in bv.een hapjespan en bak de loempia's mooi bruin.