Recept
« Terug naar recepten
Luchtige zalmmousse
PT30M
Luchtige zalmmousse
Een heerlijk luchtige zalmmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtige zalmmousse te bereiden
Zalm laten uitlekken (vocht even bewaren)en velletjes en graatjes verwijderen. Zalm in keukenmachine pureren. Als de zalm te droog is, eventueel wat vocht erbij doen. Kruiden met wat peper, zout en tomatenketchup. De slagroom stijfkloppen met de slagroom versteviger. Eiwit stijfkloppen. Zalm, slagroom en eiwit luchtig door elkaar scheppen en over 4 glazen verdelen. Afgedekt in de koelkast bewaren. 1 uur voor het opdienen uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Voor het opdienen garneren met gehakte peterselie.