KookJij

Luchtige zalmmousse

Een heerlijk luchtige zalmmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luchtige zalmmousse te bereiden

Zalm laten uitlekken (vocht even bewaren)en velletjes en graatjes verwijderen. Zalm in keukenmachine pureren. Als de zalm te droog is, eventueel wat vocht erbij doen. Kruiden met wat peper, zout en tomatenketchup. De slagroom stijfkloppen met de slagroom versteviger. Eiwit stijfkloppen. Zalm, slagroom en eiwit luchtig door elkaar scheppen en over 4 glazen verdelen. Afgedekt in de koelkast bewaren. 1 uur voor het opdienen uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Voor het opdienen garneren met gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst