Recept
« Terug naar recepten
Luikse gehaktballen
PT40M
Luikse gehaktballen
Een heerlijk luikse gehaktballen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse gehaktballen te bereiden
Meng het gehakt met de gehakte sjalot, brood, peterselie, ei, zout, peper, muskaatnoot en maak 8 balletjes. Warm de boter op en laat de balletjes aan beide zijden kleuren. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Blus met de azijn en de suiker. Laat de helft verdampen en voeg de ui, tijm, laurier en de marjolein toe. Plaats de balletjes op het bedje van ui en voeg er tot op halve hoogte water aan toe. Laat 20 min afgedekt garen. Neem de balletjes uit de pan en leg ze op een bord met de helft van de uien. Mix de saus en giet door een zeef. Voeg er de Luikse siroop en de krenten aan toe. Breng op smaak met de kruiden en leg de balletjes opnieuw in de saus.
Warm op alvorens op te dienen.
Warm op alvorens op te dienen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rangvi zegt:
Dan nog even iets: ik wil natuurlijk niemand voor het hoofd stoten, maar maakt het iets uit waar een recept precies vandaan komt "Spar, Brutsellog" of wat dan ook!!! Het hoeft toch maar lekker te zijn! Nog bedankt hoor Sonja :p
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
Anna zegt:
Groet,
Anna.
KookJij.
Anna zegt:
In principe geeft dit ook niet, maar indien het van een ander afkomstig is, wil ik er wel graag de bronvermelding er bij om eventuele misstanden te voorkomen. En natuurlijk is het fijn om favoriete recepten met elkaar te delen:D:D
Groetjes,
Anna.
KookJij.