Recept
« Terug naar recepten
Luikse salade
PT30M
Luikse salade
Een heerlijk luikse salade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 à 3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Seasons.En die heeft het uit : ‘Cuisine et Folklore’ van Gaston Clement, Editions Le Sphinx, 1957)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse salade te bereiden
De aardappels schillen en in (niet al te dunne) schijfjes snijden en in water met wat zout koken tot ze gaar zijn, maar nog stevig.
Afgieten en warm houden.
De boontjes in kokend water met zout beetgaar koken. Afgieten en warm houden.
Het spek snel bakken.
Over de borden verdelen: de aardappels. Hierop en eromheen de boontjes. Dan spek en het spekvet over de aardappels en boontjes strooien.
Doe dan de wijnazijn in de pan waarin je spek hebt gebakken en roer alle aanbaksels goed los. Giet deze "dressing" ook over de salade of geef die apart bij.
Afgieten en warm houden.
De boontjes in kokend water met zout beetgaar koken. Afgieten en warm houden.
Het spek snel bakken.
Over de borden verdelen: de aardappels. Hierop en eromheen de boontjes. Dan spek en het spekvet over de aardappels en boontjes strooien.
Doe dan de wijnazijn in de pan waarin je spek hebt gebakken en roer alle aanbaksels goed los. Giet deze "dressing" ook over de salade of geef die apart bij.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Dit gerecht heb ik zelf nog niet gemaakt, maar het leek me best lekker. Zodra ik het uitgeprobeerd heb, stuur ik een foto op.
jos carmans zegt: