Ik heb dit autentieke recept uit een kookboek van 1993. Het is 'n beetje veel werk, maar dan heb je ook wat!!
Eet smakelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Maaltijdsoep van de Balearen
PT2M
Maaltijdsoep van de Balearen
Een heerlijk maaltijdsoep van de balearen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
het kookboek
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maaltijdsoep van de Balearen te bereiden
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de blokjes rund- en varkensvlees bij vrij veel hitte snel rondom bruin.
Voeg de uien en het knoflook toe en bak ze 3 min. mee.
Voeg 2 ltr water, de tijm, de basilicum, de oregano en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 1½ uur zachtjes koken.
Voeg de aardappelen, de prei en de worteltjes toe en laat de soep nog ± 30 minuten zachtjes doorkoken tot het vlees en groenten gaar zijn.
Voeg de doperwten, de chorizo en de ham toe en laat de soep nog ± 5 minuten doorkoken. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
Geef er bruinbrood en boter bij.
Voeg de uien en het knoflook toe en bak ze 3 min. mee.
Voeg 2 ltr water, de tijm, de basilicum, de oregano en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 1½ uur zachtjes koken.
Voeg de aardappelen, de prei en de worteltjes toe en laat de soep nog ± 30 minuten zachtjes doorkoken tot het vlees en groenten gaar zijn.
Voeg de doperwten, de chorizo en de ham toe en laat de soep nog ± 5 minuten doorkoken. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
Geef er bruinbrood en boter bij.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Bedankt hiervoor, ga ermee aan de slag.
Heb begrepen dat het oorspronkelijk uit Libie komt. Groet, liefs Hans:):):)
rozaverschoor zegt:
2/3 deel versgedroogde oregano - 1/3 deel versgedroogde tijm - wat sumak - wat geroosterde sesamzaadjes
Groetjes Roos.
rozaverschoor zegt:
rozaverschoor zegt:
Een mengsel van tijm en zout of sumak, dat gewoonlijk geroosterde sesamzaden bevat.
Za’atar.
2 el sesamzaad – 1 el gedroogde tijm – 2 tl gedroogde oregano – 1 el sumak
Za’atar.
30g sumakpoeder – 30g gekneusde tijm – 60g geroosterde sesamzaad
Ik zal nog verder kijken en dan hoor je, Groetjes Roos.
rozaverschoor zegt:
hns zegt:
Bedankt voor je berichtjes.
Ja het gaat inderdaad beter met me. Heb n vriendin sinds 4 mnd, en heb weer zin in leuke dingen, vandaar mn kookzin. Dank dat je aan me gedacht hebt, stel ik echt op prijs!
Ga vanavond een marokkaanse visschotel maken in de Tajine, met couscous erbij. Kook jij nog wel eens Marokkaans? Heb je wel eens gehoord van de kruidenmix Za-atar? Kan het niet zo makkelijk krijgen hier in Amersfoort. groetjes en fijne feestdagen.
Hans:):):)
truitje zegt:
derbyke zegt:
rozaverschoor zegt: