KookJij

Maaltijdsoep van de Balearen

Een heerlijk maaltijdsoep van de balearen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: het kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Maaltijdsoep van de Balearen te bereiden

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de blokjes rund- en varkensvlees bij vrij veel hitte snel rondom bruin.
Voeg de uien en het knoflook toe en bak ze 3 min. mee.
Voeg 2 ltr water, de tijm, de basilicum, de oregano en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 1½ uur zachtjes koken.

Voeg de aardappelen, de prei en de worteltjes toe en laat de soep nog ± 30 minuten zachtjes doorkoken tot het vlees en groenten gaar zijn.
Voeg de doperwten, de chorizo en de ham toe en laat de soep nog ± 5 minuten doorkoken. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de fijngehakte peterselie.

Geef er bruinbrood en boter bij.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik heb dit autentieke recept uit een kookboek van 1993. Het is 'n beetje veel werk, maar dan heb je ook wat!!
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Graag gedaan hoor, het was een kleine moeite. Groetjes en jij ook liefs Roos.
hns

hns zegt:
Roos, Je bent 'n miracle.
Bedankt hiervoor, ga ermee aan de slag.
Heb begrepen dat het oorspronkelijk uit Libie komt. Groet, liefs Hans:):):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, dit is de laatste, meer smaken heb ik niet. Zoek maar uit welke je de lekkerste mix vindt: Za’atar:
2/3 deel versgedroogde oregano - 1/3 deel versgedroogde tijm - wat sumak - wat geroosterde sesamzaadjes
Groetjes Roos.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hier ben ik weeeeer: Je begrijpt dat dit verschillend recepten zijn he, iedere regel die begint met Za'atar is een mix... Roos.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hier zijn ze: Za’atar.
Een mengsel van tijm en zout of sumak, dat gewoonlijk geroosterde sesamzaden bevat.

Za’atar.
2 el sesamzaad – 1 el gedroogde tijm – 2 tl gedroogde oregano – 1 el sumak

Za’atar.
30g sumakpoeder – 30g gekneusde tijm – 60g geroosterde sesamzaad
Ik zal nog verder kijken en dan hoor je, Groetjes Roos.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, fijn dat het goed met je gaat. Een mens verandert daar kun je niets aan doen. Za'atar, ja, hoor dat ken ik, ken ga voor je zoeken. Het is een kruidenmix en als het goed is heb ik er verschillende versies van. Groetjes Roos.
hns

hns zegt:
Hoi beste Roza
Bedankt voor je berichtjes.
Ja het gaat inderdaad beter met me. Heb n vriendin sinds 4 mnd, en heb weer zin in leuke dingen, vandaar mn kookzin. Dank dat je aan me gedacht hebt, stel ik echt op prijs!
Ga vanavond een marokkaanse visschotel maken in de Tajine, met couscous erbij. Kook jij nog wel eens Marokkaans? Heb je wel eens gehoord van de kruidenmix Za-atar? Kan het niet zo makkelijk krijgen hier in Amersfoort. groetjes en fijne feestdagen.
Hans:):):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Fijn, dat je weer kookzin hebt Hans. Groetjes Roza.
truitje

truitje zegt:
Hoi Hans, leuk weer eens een recept van je te zien. Ik sluit me aan bij Hilde. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Ola de verloren zoon is terug en dat voor de feesten een geschenk uit de hemel zou je zeggen welkom back :);):p