Recept
« Terug naar recepten
Macaroni and cheese met broccoli
PT30M
Macaroni and cheese met broccoli
Overgerecht, dag van te voren te maken.
Recept van:
else marie moest
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
uitpaulineskeuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni and cheese met broccoli te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden,
Kook de broccoli samen met de pasta beetgaar in een ruime pan water met zout.
Kook het niet te gaar, want de pasta gaart nog na in de oven.
5-6 minuten is voldoende. Giet het vervolgens af.
Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe.
Laat de bloem garen in de pan, de bloem is gaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt
Klop nu met een garde beetje bij beetje de koude melk erdoor,
blijf roeren totdat er een gladde lobbige saus ontstaat: Bechamelsaus.
Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper en zout, kerrie en een snufje nootmuskaat
roer de 100 gram geraspte kaas door de saus.
Meng de pasta, de broccoli en de bechamelsaus door elkaar en schep het totdat alle saus gelijkmatig is verdeeld,
verdeel het mengsel over een overschaal en garneer het met de overgebleven kaas.
Bak de mac & cheese in ongeveer 15-20 min. af.