Recept
« Terug naar recepten
Macaroni 'tre formaggi' met savooi en gehakt
PT60M
Macaroni 'tre formaggi' met savooi en gehakt
Een heerlijk macaroni 'tre formaggi' met savooi en gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni 'tre formaggi' met savooi en gehakt te bereiden
- Breng voor de savooi een ruime pot gezouten water aan de kook.
Verhit een grote braadpan met een scheutje olijfolie op een matig vuur.
Meng het gehakt met een snuifje salie, rozemarijn en oregano.
Verdeel het vlees in de hete pan en laat het een paar minuten onaangeroerd bakken. Pas daarna roer je het om.
Verkruimel het vlees niet te veel. Bak goudbruin. Zet opzij.
Verwijder de taaiste buitenste bladeren van de savooikool. Snijd een helft middendoor, en vervolgens in brede repen.
Spoel en laat uit lekken.
Kook de savooi in het gezouten water; reken op 5 tot 6 minuten.
Zeef de kool uit het water en breng het water opnieuw aan de kook, om er de macaroni in te garen.
Smelt in een ruime kookpot de boter en voeg de bloem toe. Roer tot je een korrelig papje krijgt (roux). Laat het mengsel kort bakken, tot je de geur van gebakken koekjes ruikt.
Giet er de melk bij en roer met de klopper. Breng al roerend tot aan het kookpunt, tot je een gebonden saus krijgt, zonder klontertjes. Zet het vuur zacht.
Rasp de gouda en de Parmezaanse kaas.
Schep de ricotta in de saus, meng goed onder, en strooi er dan al roerend de gemalen kaas bij. Roer tot de kazen zijn weggesmolten. Proef en kruid met versgeraspte muskaatnoot, peper van de molen en een snuifje zout. Werk af met een klein scheutje citroensap.
Houd de saus warm, maar let op dat ze niet aanbrandt.
Kook de macaroni. Giet af en meng onder de saus. Schep er de savooi en het gehakt bij, meng en schep uit.