Geef er wat slagroom bij of een bolletje ijs.
Als er wat bij gedronken moet worden, kies dan een zoete witte wijn uit.
Recept
« Terug naar recepten
Marlborough Appeltaart
PT200M
Marlborough Appeltaart
Naar een zeer oud recept uit Boston - New England (Massachusetts) van wel voor 1700. Men denkt te weten dat dit recept zijn oorsprong heeft in Midden Engeland.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marlborough Appeltaart te bereiden
1).Meng in de keukenmachine met de grote bladen de gezeefde bloem, de suiker, het zout en de klontjes boter.
Puls tot we een korrelig mengsel hebben gekregen.
2).Puls dan het eier-melk-mengsel er door, maar doe het niet te lang. Het deeg moet z'n korrelige structuur niet verliezen, maar wel een bal vormen in de mengkom.
3).Maak een bal van het deeg, bedek goed met overmaat bloem, sla ietsje plat en verpak in huishoudfolie.
4).Zet dat op z'n minst 2 uur in de koelkast.
5).We gaan nu een ronde lap maken van het bovengemaakte korstdeeg, niet al te dik, niet al te dun en leggen dat in een taartvorm, zodat ahw een ronde bak wordt gevormd. Prik uit voorzorg met een vork wat gaatjes in de griondplaat van deeg.
6).We leggen daarop een stuk bakpapier en vullen de vorm af met "bakbonen" (dat zijn bonen die we gebruiken, voor gewicht in een bakvorm en nergens anders voor.)
Dit gaat de oven in die op 180 °C werd voorgewarmd.Na 20 - 25 minuten is de bakvorm bijna klaar.
7).We halen het deeg uit de oven en halen de boontjes weg en het bakpapier en schuiven hem nog even terug voor een minuutje of 3. Haal uit de oven en laat afkoelen.
8).Rasp de appels grof (klokhuizen wegdoen) en roer het limoensap er door, de sherry en de suiker.
9).In een grote anti-aanbakpan de appelmix in de gesmolten boter aanfruiten. Roer regelmatig om en blijf aanfruiten totdat praktisch al het vocht is verdampt.
10).Laat dit appelmengsel afkoelen tot lauw.
11).In een grote kom de appelsmurrie opkloppen met de geklutste eieren, het kaneel en de nootmuskaat.
12).Doe de vulling in het gereedstaande korstdeeg en zet nog eens gedurende een half uur in de oven die nog steeds op 180°C staat.
Serveer dit volledig afgekoeld.
Puls tot we een korrelig mengsel hebben gekregen.
2).Puls dan het eier-melk-mengsel er door, maar doe het niet te lang. Het deeg moet z'n korrelige structuur niet verliezen, maar wel een bal vormen in de mengkom.
3).Maak een bal van het deeg, bedek goed met overmaat bloem, sla ietsje plat en verpak in huishoudfolie.
4).Zet dat op z'n minst 2 uur in de koelkast.
5).We gaan nu een ronde lap maken van het bovengemaakte korstdeeg, niet al te dik, niet al te dun en leggen dat in een taartvorm, zodat ahw een ronde bak wordt gevormd. Prik uit voorzorg met een vork wat gaatjes in de griondplaat van deeg.
6).We leggen daarop een stuk bakpapier en vullen de vorm af met "bakbonen" (dat zijn bonen die we gebruiken, voor gewicht in een bakvorm en nergens anders voor.)
Dit gaat de oven in die op 180 °C werd voorgewarmd.Na 20 - 25 minuten is de bakvorm bijna klaar.
7).We halen het deeg uit de oven en halen de boontjes weg en het bakpapier en schuiven hem nog even terug voor een minuutje of 3. Haal uit de oven en laat afkoelen.
8).Rasp de appels grof (klokhuizen wegdoen) en roer het limoensap er door, de sherry en de suiker.
9).In een grote anti-aanbakpan de appelmix in de gesmolten boter aanfruiten. Roer regelmatig om en blijf aanfruiten totdat praktisch al het vocht is verdampt.
10).Laat dit appelmengsel afkoelen tot lauw.
11).In een grote kom de appelsmurrie opkloppen met de geklutste eieren, het kaneel en de nootmuskaat.
12).Doe de vulling in het gereedstaande korstdeeg en zet nog eens gedurende een half uur in de oven die nog steeds op 180°C staat.
Serveer dit volledig afgekoeld.
Mimi Emmanouil zegt:
Vriendelijke groeten, Mimi