De combi tomaat/ingemaakte citroen, maakt het erg lekker.
Topgerecht voor wie van vis houdt.
Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse vistajine
PT60M
Marokkaanse vistajine
Een heerlijk marokkaanse vistajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Het vis en zeevruchtenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse vistajine te bereiden
Verhit de olie in een grote pan of tajine op laag vuur.
Voeg de ui toe en bak in 10 minuten zacht maar niet bruin;
roer af en toe.
Voeg de saffraan, kaneel, koriander, komijn en kurkuma toe en bak het mengsel al roerend nog 30 seconden.
Voeg de stukjes tomaat en bouillon toe en roer goed.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus met het deksel op de pan 20-35 minuten sudderen, tot hij dikker geworden is.
Snijd de mullen doormidden, leg de stukken in de pan en druk ze in de saus.
Laat de stukken vis 5-6 minuten zachtjes sudderen, tot
ze net gaar zijn.
Roer olijven, citroen en koriander voorzichtig door de saus.
Breng het geheel op smaak met peper en zout, ( niet te veel, eerst proeven) en serveer er couscous bij.
De couscous vooraf aanmaken met olijfolie, koriander en wat zout.
Voeg de ui toe en bak in 10 minuten zacht maar niet bruin;
roer af en toe.
Voeg de saffraan, kaneel, koriander, komijn en kurkuma toe en bak het mengsel al roerend nog 30 seconden.
Voeg de stukjes tomaat en bouillon toe en roer goed.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus met het deksel op de pan 20-35 minuten sudderen, tot hij dikker geworden is.
Snijd de mullen doormidden, leg de stukken in de pan en druk ze in de saus.
Laat de stukken vis 5-6 minuten zachtjes sudderen, tot
ze net gaar zijn.
Roer olijven, citroen en koriander voorzichtig door de saus.
Breng het geheel op smaak met peper en zout, ( niet te veel, eerst proeven) en serveer er couscous bij.
De couscous vooraf aanmaken met olijfolie, koriander en wat zout.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rozaverschoor zegt:
hns zegt:
hns zegt:
Je maakt me wel aan het schrikken met je verhaal, in ieder geval fijn dat we allebei van Marokkaanse gerechten houden. Ik heb een mooi kookboek,dat heet Bismella Arabia, met keukens uit Palestina, Israel, Turkije, Sardinie, Catalonie, Libie en Algerije met autentieke recepten & verhalen uit die streken. Moest er meteen aan denken toen ik jouw stukje las en je voorliefde voor o.m. Marok eten. Misschien ook in je bibliotheek??
Groet en fijne feestdagen toegewenst!! Hanns:):):)
hns zegt:
fabita zegt:
gj_ zegt: