KookJij

Met Spek Omwikkelde Tonijn + Citroen + Boter

Een heerlijk met spek omwikkelde tonijn + citroen + boter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Met Spek Omwikkelde Tonijn + Citroen + Boter te bereiden

1).Doe in een grote pan kokend water de 12 plakken ontbijtspek en laat die daarin van het vuur af 5 minuten pocheren. Haal de plakken er uit en droog ze met keukenpapier.
2).Wikkel om elke plak tonijn 2 plakken spek en zet ze vast met een stokje. Kwast de filets in met rijstolie.
3).Smelt de boter in een juspannetje en roer er door de knoflook, citroensap en peterselie en houd dat warm.
4).Breng snel in de oven op een rek in het midden de filets vis en laat ze 6 minuten in de hete oven.
Haal de vis er uit, bedruip ze met de saus en strooi er zout en peper naar smaak over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een Mozzarella - tomatensalade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst