Recept
« Terug naar recepten
Met Spek Omwikkelde Tonijn + Citroen + Boter
PT30M
Met Spek Omwikkelde Tonijn + Citroen + Boter
Een heerlijk met spek omwikkelde tonijn + citroen + boter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met Spek Omwikkelde Tonijn + Citroen + Boter te bereiden
1).Doe in een grote pan kokend water de 12 plakken ontbijtspek en laat die daarin van het vuur af 5 minuten pocheren. Haal de plakken er uit en droog ze met keukenpapier.
2).Wikkel om elke plak tonijn 2 plakken spek en zet ze vast met een stokje. Kwast de filets in met rijstolie.
3).Smelt de boter in een juspannetje en roer er door de knoflook, citroensap en peterselie en houd dat warm.
4).Breng snel in de oven op een rek in het midden de filets vis en laat ze 6 minuten in de hete oven.
Haal de vis er uit, bedruip ze met de saus en strooi er zout en peper naar smaak over.
2).Wikkel om elke plak tonijn 2 plakken spek en zet ze vast met een stokje. Kwast de filets in met rijstolie.
3).Smelt de boter in een juspannetje en roer er door de knoflook, citroensap en peterselie en houd dat warm.
4).Breng snel in de oven op een rek in het midden de filets vis en laat ze 6 minuten in de hete oven.
Haal de vis er uit, bedruip ze met de saus en strooi er zout en peper naar smaak over.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een Mozzarella - tomatensalade bij.