Recept
« Terug naar recepten
Mezza luna ripiena di salmone e basilico
PT60M
Mezza luna ripiena di salmone e basilico
Een heerlijk mezza luna ripiena di salmone e basilico recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Mario
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mezza luna ripiena di salmone e basilico te bereiden
Rol het pastadeeg uit tot standaard-pastavellen,. Laat het uitgerolde deeg niet gedeeltelijk drogen, maar verwerk het meteen. Leg één standaard-pastavel op een met bloem bestoven werkvlak. Neem een schoteltje van 10 cm doorsnede en leg het omgekeerd op het pastavel. Snijd met een mesje rond het schoteltje 5-6 cirkels uit het pastavel. Snijd in totaal 8 cirkels uit beide standaard-pastavellen. Snijd de zalmfilet in 8 stukjes. Leg in het midden van iedere cirkel pasta een stukje zalm en een blaadje basilicum. Strooi een snufje zout en peper over de zalm. Strijk met een kwastje wat losgeklopt ei langs de onbedekte rand van de pasta. Klap de rondjes dubbel en druk de randen goed op elkaar met de vingers. (Het aandrukken kan ook met de tanden van een vork worden gedaan.) Kook de mezza luna 2 minuten in de kokende visbouillon. Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en spoel ze in een vergiet koud onder stromend water (om het garingsproces te stoppen). Bewaar ze naast elkaar op een plateau (of opgestapeld met plastic folie ertussen) en afgedekt in de koelkast. Bewaar ook de afgekoelde visbouillon afgedekt in de koelkast.
Saus: Maak de groenten schoon (courgette niet schillen) en snijd ze in zeer kleine stukjes. Kook de fijngesneden groenten (courgette pas op het laatst) bijtgaar in de kokende visbouillon. Roer de boter en de room erdoor en kook het geheel op niet te hoog vuur tot een lobbige saus. Laat de groentesaus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Breng de eerder gebruikte liter visbouillon weer aan de kook. Warm de groentesaus zachtjes op en voeg de groene kruiden en de saffraan toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de mezza luna in circa 2 minuten bijtgaar in de kokende visbouillon. Neem de mezza luna met een schuimspaan uit de bouillon, verdeel ze over warme borden en lepel de saus eroverheen.
Saus: Maak de groenten schoon (courgette niet schillen) en snijd ze in zeer kleine stukjes. Kook de fijngesneden groenten (courgette pas op het laatst) bijtgaar in de kokende visbouillon. Roer de boter en de room erdoor en kook het geheel op niet te hoog vuur tot een lobbige saus. Laat de groentesaus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Breng de eerder gebruikte liter visbouillon weer aan de kook. Warm de groentesaus zachtjes op en voeg de groene kruiden en de saffraan toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de mezza luna in circa 2 minuten bijtgaar in de kokende visbouillon. Neem de mezza luna met een schuimspaan uit de bouillon, verdeel ze over warme borden en lepel de saus eroverheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Goed lezen is een kunst, Ik heb het er al bijgeplaatst.
1 liter is natuurlijk de visbouillon.veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
We hebben het vorig jaar uit een boek van Mario gehaald Italiaanse kok uit wijdewormer.
( bron is nu vermeld) sorry, is een geweldig mooi boek met mooie recepten.Bedankt voor de leuke en mooie reactie, jij ook succes met het koken.4 september gaan we weer koken met ons clubje, de receptuur zie je daarna:);)
m.v.g. Bert Allers
enilorac zegt:
Lijkt me heel erg lekker, met'n goeie witte wijn erbij :p.
Groetjes,
Caroline
bertal zegt:
Leuke reactie, bedankt en succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers