Recept
« Terug naar recepten
Mihoen
PT15M
Mihoen
Een heerlijk mihoen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veldmuis 8
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
oma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen te bereiden
Speklappen of kipfilets in blokjes snijden, spitskool in reepjes snijden, de prei in fijne ringen snijden, ui en knoflook fijnsnijden.
Kook de mihoen (5 min) in de bouillon en spoel daarna af met koud water.
Bak de spekblokjes/kipfilet bruin in wat olie, (olijfolie of wokolie) voeg de laos, trassi, zout en evt. sambal toe en fruit dan de ui mee. Voeg dan de spitskool toe en dan de knoflook, garnalen en prei. Dit allemaal even roerbakken en dan de mihoen toevoegen. Goed doorscheppen en klaar (evt. nog wat ketjap toevoegen).
Kook de mihoen (5 min) in de bouillon en spoel daarna af met koud water.
Bak de spekblokjes/kipfilet bruin in wat olie, (olijfolie of wokolie) voeg de laos, trassi, zout en evt. sambal toe en fruit dan de ui mee. Voeg dan de spitskool toe en dan de knoflook, garnalen en prei. Dit allemaal even roerbakken en dan de mihoen toevoegen. Goed doorscheppen en klaar (evt. nog wat ketjap toevoegen).