Recept
« Terug naar recepten
Minestrone met pasta
PT25M
Minestrone met pasta
Een heerlijk minestrone met pasta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minestrone met pasta te bereiden
1. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn. Schil de aardappel, snij hem in blokjes. Spoel de courgette, snij ze in blokjes. Laat de blikbonen uitlekken.
2. Fruit de ui glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de knoflook, de aardappel- en de courgetteblokjes bij. Roerbak 1 minuut.
3. Schenk er de bouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken. Voeg er de (gebroken) spaghettini en de tuinbonen aan toe. Laat nog 5 minuten koken. Doe er dan de witte bonen en de doperwtjes bij.
4. Laat de soep nog even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.
5. Vermeng de kaas met het basilicum. Strooi er een beetje van bij de soep. Serveer de rest er apart erbij.
2. Fruit de ui glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de knoflook, de aardappel- en de courgetteblokjes bij. Roerbak 1 minuut.
3. Schenk er de bouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken. Voeg er de (gebroken) spaghettini en de tuinbonen aan toe. Laat nog 5 minuten koken. Doe er dan de witte bonen en de doperwtjes bij.
4. Laat de soep nog even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.
5. Vermeng de kaas met het basilicum. Strooi er een beetje van bij de soep. Serveer de rest er apart erbij.