KookJij

Mini beef wellingtons

Mini beef wellingtons
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie: 323 kCal energie
10 Gram eiwit
1 Gram vet
19 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Plus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mini beef wellingtons te bereiden

  1. Snipper de sjalot en snijd de gesneden kastanjechampignons heel fijn.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min.
  3. Voeg de champignons toe en bak 3 min. op hoog vuur, laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel dit mengsel over ontdooide plakjes roomboter bladerdeeg.
  6. Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 3-4 cm, bestrooi ze met peper en zout en leg ze op de vulling.
  7. Vouw het bladerdeeg eromheen en plak de randjes goed vast.
  8. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  9. Bak de bites in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min goudbruin en gaar.
  10. Wijntip: Chateau Magnan La Gaffeliere Saint-Emilion Grand Cru

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst