Recept
« Terug naar recepten
Mini beef wellingtons
PT55M
Mini beef wellingtons
Mini beef wellingtons
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
323 kCal energie
10 Gram eiwit
1 Gram vet
19 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
1 Gram vet
19 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Plus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini beef wellingtons te bereiden
- Snipper de sjalot en snijd de gesneden kastanjechampignons heel fijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min.
- Voeg de champignons toe en bak 3 min. op hoog vuur, laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel dit mengsel over ontdooide plakjes roomboter bladerdeeg.
- Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 3-4 cm, bestrooi ze met peper en zout en leg ze op de vulling.
- Vouw het bladerdeeg eromheen en plak de randjes goed vast.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bak de bites in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min goudbruin en gaar.
- Wijntip: Chateau Magnan La Gaffeliere Saint-Emilion Grand Cru