Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met kruidenboter in bladerdeegbuideltjes
PT45M
Mosselen met kruidenboter in bladerdeegbuideltjes
Een heerlijk mosselen met kruidenboter in bladerdeegbuideltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met kruidenboter in bladerdeegbuideltjes te bereiden
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Bestrooi ze met bloem en rol ze met een deegroller iets verder uit. Steek er vervolgens kleine rondjes uit m.b.v. een steker of een glas. Plaats deze op een bakplaat met vetvrij papier. Bestrooi de rondjes vervolgens licht met paneermeel.
Klop daarna de zachte roomboter in een ruime kom luchtig en voeg hier de sjalotjes, knoflook, ansjovisfilets, peterselie, citroensap en cognac aan toe. Breng het mengsel indien nodig op smaak met peper en zout.
Plaats vervolgens een bergje mosselen in het midden van de bladerdeegrondjes. Schep hierop een lepel kruidenboter en knijp nu de randen van het bladerdeeg samen tot een buideltje. Plaats de buideltjes los van elkaar op de bakplaat en bak ze in 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 180ºC.
Controleer tussentijds of ze niet te hard bakken. Temper dan zonodig de oventemperatuur. Serveer de buideltjes direct uit de oven met bijv. gemengde salade.
Klop daarna de zachte roomboter in een ruime kom luchtig en voeg hier de sjalotjes, knoflook, ansjovisfilets, peterselie, citroensap en cognac aan toe. Breng het mengsel indien nodig op smaak met peper en zout.
Plaats vervolgens een bergje mosselen in het midden van de bladerdeegrondjes. Schep hierop een lepel kruidenboter en knijp nu de randen van het bladerdeeg samen tot een buideltje. Plaats de buideltjes los van elkaar op de bakplaat en bak ze in 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 180ºC.
Controleer tussentijds of ze niet te hard bakken. Temper dan zonodig de oventemperatuur. Serveer de buideltjes direct uit de oven met bijv. gemengde salade.