Recept
« Terug naar recepten
Mosselstrudel met tomaten-botersaus en tomatenchut
PT50M
Mosselstrudel met tomaten-botersaus en tomatenchut
Een heerlijk mosselstrudel met tomaten-botersaus en tomatenchut recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinair net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselstrudel met tomaten-botersaus en tomatenchut te bereiden
Van de (onbespoten) bio-aardappelen wordt alleen de schil gebruikt in dit recept.
Voor het strudeldeeg: kneed van de bloem en het lauwe water een soepel strudeldeeg en laat het deeg in tweederde deel olijfolie rusten, zodat het niet kan uitdrogen.
Voor de chutney: ontvel de trostomaten en ontdoe ze van de zaadjes. Fruit het sjalotje in de olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de in partjes gesneden tomaat en de dragon toe en smoor dit even mee. Blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zeezout.
Voor de saus: kook eenderde deel van het (niet-lauwe) water, het azijn, de witte wijn, de peperkorrels en de dragon samen in tot een kwart eetlepel vocht per persoon. Verwijder de dragon en de peperkorrels. Klop au bain marie de eidooiers, het water, het zout, de castric (water met azijn met witte wijn met peperkorrels met dragon zoals hierboven beschreven) en de gesmolten boter tot een gebonden saus. Voeg als laatste de tomatensaus toe.
Voor de vulling: Snijd de courgette in juliennes, schil de bio-aardappelen en bewaar de (onbespoten) schil. Blancheer de paprikablokjes. Schep de mosselen, de preiringetjes, de wortelblokjes, de courgetteblokjes, de paprikablokjes en de garnalen door elkaar.
Trek het strudeldeeg zo dun uit dat je er de krant door kunt lezen. Besprenkel het deeg met de gesmolten boter en verdeel de vulling over een derde van het deeg. Rol de strudel mooi strak op. Bestrijk hem met gesmolten boter en strooi de geraspte kaas erover. Bak de strudel in de op 210 graden Celsius voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten zeer krokant. Frituur de aardappelschilletjes goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schep op warme borden een bedje van courgettejulienne. Schep er een lepel saus op. Zet hier een stukje mosselstrudel op. Garneer met de gefrituurde aardappelschilletjes, de tomatenchutney en rest van de saus.
Voor het strudeldeeg: kneed van de bloem en het lauwe water een soepel strudeldeeg en laat het deeg in tweederde deel olijfolie rusten, zodat het niet kan uitdrogen.
Voor de chutney: ontvel de trostomaten en ontdoe ze van de zaadjes. Fruit het sjalotje in de olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de in partjes gesneden tomaat en de dragon toe en smoor dit even mee. Blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zeezout.
Voor de saus: kook eenderde deel van het (niet-lauwe) water, het azijn, de witte wijn, de peperkorrels en de dragon samen in tot een kwart eetlepel vocht per persoon. Verwijder de dragon en de peperkorrels. Klop au bain marie de eidooiers, het water, het zout, de castric (water met azijn met witte wijn met peperkorrels met dragon zoals hierboven beschreven) en de gesmolten boter tot een gebonden saus. Voeg als laatste de tomatensaus toe.
Voor de vulling: Snijd de courgette in juliennes, schil de bio-aardappelen en bewaar de (onbespoten) schil. Blancheer de paprikablokjes. Schep de mosselen, de preiringetjes, de wortelblokjes, de courgetteblokjes, de paprikablokjes en de garnalen door elkaar.
Trek het strudeldeeg zo dun uit dat je er de krant door kunt lezen. Besprenkel het deeg met de gesmolten boter en verdeel de vulling over een derde van het deeg. Rol de strudel mooi strak op. Bestrijk hem met gesmolten boter en strooi de geraspte kaas erover. Bak de strudel in de op 210 graden Celsius voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten zeer krokant. Frituur de aardappelschilletjes goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schep op warme borden een bedje van courgettejulienne. Schep er een lepel saus op. Zet hier een stukje mosselstrudel op. Garneer met de gefrituurde aardappelschilletjes, de tomatenchutney en rest van de saus.