KookJij

Mosterdsaus

Een heerlijk mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: onbeperkt personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cameron
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosterdsaus te bereiden

Snijd van de paprika 's de zaadlijsten
met zaden weg en pel de tomaten .
Snijd alle groenten fijn.
Vermeng ze in een kom,voeg water en zout
toe en laat het geheel afgedekt 12 uur staan.

Zeef daarna de groenten en doe ze in een
grote pan. Voeg azijn ,suiker en mosterdzaad
toe. Breng het geheel aan de kook . Meng de
bloem en kurkuma aan met wat water tot er een glad papje papje . Voeg dit , goed roerende , aan het ko -
kende groentemengsel toe . Laat het geheel ruim 1 uur zonder deksel doorkoken , daarbij af en toe roerend , tot de saus dik is geworden.
Pureer het mengsel ,na wat afkoelen in een blender
of met de staafblender .Doe de saus over in de voorbereide flessen of potjes, sluit af en plak er het
etiket op.

Hoeveelheid ; krap 1 liter

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Dit was mijn vaders recept,
hij had een groente tuintje ,kruidentuintje
en maakte vele chutny s en sausen.
Deze mosterdsaus is er één van,echt zo heerlijk !!
Lekker bij de boerenkool of andere gerechten.
Handig een voorraadje er van te hebben.Ook leuk om kado te geven.Ik vindt dit recept heel speciaal

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst