Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsoep met spekjes
PT30M
Mosterdsoep met spekjes
Een heerlijk mosterdsoep met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsoep met spekjes te bereiden
Fruit de ui, knoflook en prei glazig en gaar in de boter.
Voeg de mosterd en de bouillon toe en laat 15 min. zachtjes koken.
Zeef de soep, pureer de prei en ui en doe terug bij de bouillon.
Verwarm de soep, breng op smaak met peper en zout.
Voeg de slagroom toe en roer op het laatst nog 1 theelepel mosterd door de soep.
Serveer de soep uit met wat uitgebakken spekjes in de soep en een beetje peterselie en een beetje slagroom.
Voeg de mosterd en de bouillon toe en laat 15 min. zachtjes koken.
Zeef de soep, pureer de prei en ui en doe terug bij de bouillon.
Verwarm de soep, breng op smaak met peper en zout.
Voeg de slagroom toe en roer op het laatst nog 1 theelepel mosterd door de soep.
Serveer de soep uit met wat uitgebakken spekjes in de soep en een beetje peterselie en een beetje slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ten aanzien van deze dicussie neem ik aan dat het recept goed is:);)
m.v.g. Bert Allers
djmagich zegt:
liske zegt:
Anna zegt:
Als jij bij ons een account aanmaakt (kost je helemaal niets!) kan je ieder recept gratis printen, al kost het je wel je inkt voor je printen. Onze site is helemaal gratis, dus ook het printen van recepten.
Met vriendelijke groet,
Anna.
Kookjij
Manon zegt: