Recept
« Terug naar recepten
Mouse van witte asperges met ei, ham en (zieopm)
PT25M
Mouse van witte asperges met ei, ham en (zieopm)
Een heerlijk mouse van witte asperges met ei, ham en (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mouse van witte asperges met ei, ham en (zieopm) te bereiden
Halveer de geschilde asperges en snij 2cm van de onderkant af.
Breng weinig water aan de kook met een snufje zout en een schepje suiker.
Kook de asperges hierin gaar.
Week in de tussentijd de blaadjes gelatine in koud water.
Neem de asperges uit het kookvocht en laat dit ca 5 min. inkoken.
Meet 1 dl van het kookvocht af, de rest wordt niet gebruikt.
Doe de asperges met het kookvocht in een blender tot een gladde massa ontstaat.
Voeg de room toe en meng dit met de blender goed door.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de mousse.
Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat zout toe.
Schenk het mengsel in 4 kleine glaasjes en zet gedurende 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Kook in de tussentijd het ei hard en laat het schrikken in koud water om het vervolgens te pellen.
Hak het gekookte ei en de ham fijn.
Garneer de aspergemousse met het ei en de ham, een paar druppeltjes eklaarde boter en een blaadje peterselie.
Breng weinig water aan de kook met een snufje zout en een schepje suiker.
Kook de asperges hierin gaar.
Week in de tussentijd de blaadjes gelatine in koud water.
Neem de asperges uit het kookvocht en laat dit ca 5 min. inkoken.
Meet 1 dl van het kookvocht af, de rest wordt niet gebruikt.
Doe de asperges met het kookvocht in een blender tot een gladde massa ontstaat.
Voeg de room toe en meng dit met de blender goed door.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de mousse.
Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat zout toe.
Schenk het mengsel in 4 kleine glaasjes en zet gedurende 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Kook in de tussentijd het ei hard en laat het schrikken in koud water om het vervolgens te pellen.
Hak het gekookte ei en de ham fijn.
Garneer de aspergemousse met het ei en de ham, een paar druppeltjes eklaarde boter en een blaadje peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sheila1 zegt:
bertal zegt:
Geklaarde boter is:
De boter smelten op een zacht vuurtje.
Laat de aanwezige melkresten bezinken.
Giet de zuivere boter er voorzichtig af.
veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers