Recept
« Terug naar recepten
Moussaka
PT80M
Moussaka
Een heerlijk moussaka recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moussaka te bereiden
Snijd de groenten in plakken en bak de groenten apart.
Verhit de olie.
Fruit de ui en braad het gehakt.
Voeg vervolgens de fijn gesneden tomaten, peterselie, zout en peper toe en laat het gehakt ongeveer 20 min braden.
Leg laagjes gebakken aardappels, courgettes, gehakt en aubergines in een ovenschaal.
Bechamelsaus:
Warm de melk.
Los in een een steelpannetje de maïzena in een klein beetje van de warme melk op.
Voeg geleidelijk de opgeloste maïzena aan de lauwe melk toe onder voortdurend roeren.
Doe zout en peper, nootmuskaat en de olie erbij en blijf roeren totdat de saus bindt. Haal de pan van het vuur en voeg de geklopte eieren toe.
Giet vervolgens de bechamelsaus over het geheel en zet de schaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
Verhit de olie.
Fruit de ui en braad het gehakt.
Voeg vervolgens de fijn gesneden tomaten, peterselie, zout en peper toe en laat het gehakt ongeveer 20 min braden.
Leg laagjes gebakken aardappels, courgettes, gehakt en aubergines in een ovenschaal.
Bechamelsaus:
Warm de melk.
Los in een een steelpannetje de maïzena in een klein beetje van de warme melk op.
Voeg geleidelijk de opgeloste maïzena aan de lauwe melk toe onder voortdurend roeren.
Doe zout en peper, nootmuskaat en de olie erbij en blijf roeren totdat de saus bindt. Haal de pan van het vuur en voeg de geklopte eieren toe.
Giet vervolgens de bechamelsaus over het geheel en zet de schaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Wat ook lekker is: een klein beetje geraspte kaas over de bechamelsaus strooien.
J.E Van der voodt-verwoord zegt: