Recept
« Terug naar recepten
Mousse van asperge met granité van roze Florida pompelmoes
PT30M
Mousse van asperge met granité van roze Florida pompelmoes
Een heerlijk mousse van asperge met granité van roze florida pompelmoes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
plus m
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van asperge met granité van roze Florida pompelmoes te bereiden
Pureer de gekookte asperges glad en haal door een zeef. Laat de room koken en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Voeg de aspergepuree toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Giet in glaasjes en laat minstens 2 u opstijven in de koeling. Snij de punten van de groene asperge in fijne brunoise en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en fijn gesneden platte peterselie. Breng 150g suiker met 150g sap van roze Florida pompelmoes aan de kook en laat afkoelen. Meng de rest van het sap en de Campari onder de siroop en giet in een bakje. Laat 2 à 3 uur hard worden in de diepvries en schraap met een vork de ijskristallen los, herhaal dit om de 20 minuten tot je voldoende granité hebt.
Giet in glaasjes en laat minstens 2 u opstijven in de koeling. Snij de punten van de groene asperge in fijne brunoise en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en fijn gesneden platte peterselie. Breng 150g suiker met 150g sap van roze Florida pompelmoes aan de kook en laat afkoelen. Meng de rest van het sap en de Campari onder de siroop en giet in een bakje. Laat 2 à 3 uur hard worden in de diepvries en schraap met een vork de ijskristallen los, herhaal dit om de 20 minuten tot je voldoende granité hebt.