Recept
« Terug naar recepten
Nestje van prei met gepocheerd ei
PT30M
Nestje van prei met gepocheerd ei
Een heerlijk nestje van prei met gepocheerd ei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Nestje van prei met gepocheerd ei te bereiden
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met wat van het kookvocht en een likje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
2. Maak de prei schoon, snij hem in slierten en stoof ze aan in olijfolie. Druppel er wat citroensap over en kruid met peper en zout.
3. Verwarm 1,5l water met zout en een scheutje azijn erin. Gebruik eieren uit de koelkast om te pocheren. Breek een ei in een kopje. Maak met de klopper een 'draaikolk' in het water en giet het ei voorzichtig in het midden ervan. Laat het 2 tot 3 minuten koken (de dooier mag niet stollen). Schep het met een schuimspaan uit het water. Leg de eitjes op een servet of schone handdoek.
4. Schep wat puree op een bord en maak daarop een mooi nestje met de preislirten. Kantel de eitjes met behulp van het servet een voor een op een lepel en leg ze voorzichtig in het nestje.
2. Maak de prei schoon, snij hem in slierten en stoof ze aan in olijfolie. Druppel er wat citroensap over en kruid met peper en zout.
3. Verwarm 1,5l water met zout en een scheutje azijn erin. Gebruik eieren uit de koelkast om te pocheren. Breek een ei in een kopje. Maak met de klopper een 'draaikolk' in het water en giet het ei voorzichtig in het midden ervan. Laat het 2 tot 3 minuten koken (de dooier mag niet stollen). Schep het met een schuimspaan uit het water. Leg de eitjes op een servet of schone handdoek.
4. Schep wat puree op een bord en maak daarop een mooi nestje met de preislirten. Kantel de eitjes met behulp van het servet een voor een op een lepel en leg ze voorzichtig in het nestje.
De vogel Roger zegt: