Recept
« Terug naar recepten
Nieuwjaars rolletje (knippeties)
PT1M
Nieuwjaars rolletje (knippeties)
Een heerlijk nieuwjaars rolletje (knippeties) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
familierecept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nieuwjaars rolletje (knippeties) te bereiden
- Water, boter en suiker oplossen en laten afkoelen.
- Ei loskloppen
- Rest van de ingrdiënten bij elkaar doen.
LET OP: beslag 1 nacht laten staan op kamertemperatuur.
Indien beslag na nacht te dik is geworden, beetje water toevoegen. Beslag moet iet dunner zijn als beslag voor pannenkoeken.
- Bakken in speciaal koekjes-/wafelijzer
- Ei loskloppen
- Rest van de ingrdiënten bij elkaar doen.
LET OP: beslag 1 nacht laten staan op kamertemperatuur.
Indien beslag na nacht te dik is geworden, beetje water toevoegen. Beslag moet iet dunner zijn als beslag voor pannenkoeken.
- Bakken in speciaal koekjes-/wafelijzer
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
opa-henny Banketbakker zegt:
500 gr suiker
250 gr boter
750 gr water
500 gr bloem
2 gr zout
2 zk vanillesuiker
1 st ei
Water, boter en suiker oplossen en laten afkoelen.
Ei loskloppen.
Rest van de ingrediënten bij elkaar doen.
(dun) wafelijzer verwarmen op 175 graden
1e keer invetten met iets boter
2X juslepel vol beslag op het hete ijzer scheppen
gaar bakken, je kunt het aan de kleur zien
direct uit het wafelijzer oprollen op de steel van een houten lepel
zo laten afkoelen
:p:)
slaatje zegt:
slaatje zegt: