Recept
« Terug naar recepten
Noord-Hollandse Zuurkool
PT60M
Noord-Hollandse Zuurkool
Een heerlijk noord-hollandse zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.streekrecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noord-Hollandse Zuurkool te bereiden
Beboter de bodem van een pan en leg er de plakken ontbijtspek in.
Maak de ui schoon, snijd in ringen en leg ze op het spek.
Leg op de uienringen achtereenvolgens: de helft van de zuurkool, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, wat versgemalen peper, het zuurkoolspek en de rest van de zuurkool.
Giet er de wijn en het water bij en laat alles met de deksel op de pan op een laag vuur 1 uur
stoven.
Schil en kook de aardappelen en maak er met wat zout, nootmuskaat en de melk puree van. Wel de rookworst 15 minuten in heet, niet kokend water.
Smelt de boter.
Dien de zuurkool op met de in plakken gesneden rookworst en geef er aardappelpuree en de gesmolten boter bij.
Maak de ui schoon, snijd in ringen en leg ze op het spek.
Leg op de uienringen achtereenvolgens: de helft van de zuurkool, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, wat versgemalen peper, het zuurkoolspek en de rest van de zuurkool.
Giet er de wijn en het water bij en laat alles met de deksel op de pan op een laag vuur 1 uur
stoven.
Schil en kook de aardappelen en maak er met wat zout, nootmuskaat en de melk puree van. Wel de rookworst 15 minuten in heet, niet kokend water.
Smelt de boter.
Dien de zuurkool op met de in plakken gesneden rookworst en geef er aardappelpuree en de gesmolten boter bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els zegt:
geertjan zegt:
Maak het morgen, lijkt me een zeer lekker recept.