Recept
« Terug naar recepten
Nußtorte (walnotentaart)
PT90M
Nußtorte (walnotentaart)
Een heerlijk nußtorte (walnotentaart) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 à 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nußtorte (walnotentaart) te bereiden
Suiker licht carameliseren, noten erdoor 2 minuten meebakken, van het vuur af de honing en de room erbij. Af laten koelen.
Oven op 175°C zetten.
Deeg maken, alles kneden, maar een beetje ei bewaren om de bovenkant van de deksel te bestrijken. Deeg verdelen in porties voor bodem, zijkant, deksel. (Uitrollen tussen plastic huishoudfolie is handig). Vulling op de taart, deeg als deksel. Bestrijken met rest losgeklopt ei.In de oven 45 min. (35 min. bakken, uitzetten en de taart 10 min. in de oven laten staan, hij wordt anders te donker).
Oven op 175°C zetten.
Deeg maken, alles kneden, maar een beetje ei bewaren om de bovenkant van de deksel te bestrijken. Deeg verdelen in porties voor bodem, zijkant, deksel. (Uitrollen tussen plastic huishoudfolie is handig). Vulling op de taart, deeg als deksel. Bestrijken met rest losgeklopt ei.In de oven 45 min. (35 min. bakken, uitzetten en de taart 10 min. in de oven laten staan, hij wordt anders te donker).
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Als de taart klaar is lijkt hij meer op een dikke koek. Maar is wel erg lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
missdark zegt: