Recept
« Terug naar recepten
Oedang Tja
PT45M
Oedang Tja
Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oedang Tja te bereiden
- Kook de schalen van de grote garnalen met water en wat zout om een bouillonnetje te trekken.
- Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan tot de uien glazig zijn geworden en voeg hier aan toe de garnalenbouillon, de reboeng (die in kleine ruitjes is gesneden) de doperwten, de garnalen, de Bombay uien, het tomatenconcentraat en evt.peper en zout..
- Roer dit alles goed door en maak intussen van 2 eetlepels vocht plus de bloem een papje en voeg dat toe aan de massa om dat direct weer flink door te roeren. Het gerecht is klaar wanneer de saus is ingedikt.
- Zodra de garnalen goed op kleur zijn de pan van het vuur halen en opdienen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Thee, bier of een roséwijn zullen het wel goed doen.