KookJij

Okrasaus en maïspuree

Een heerlijk okrasaus en maïspuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Esther's homepage
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Okrasaus en maïspuree te bereiden

Maak de okra’s schoon en verwijder de takjes.
Schil de pompoen en hak deze in kleine stukken.
Snijd de peentjes in grove stukken.
Schil de cassave en de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
Snipper de uien en bak ze glazig in palmolie.
Doe dan alle gesneden groenten erbij en laat dit 10 minuten pruttelen.
Voeg tomaten, kabeljauw en 1 liter water toe.
Breng alles aan de kook en temper het vuur.
Laat het 40 minuten op een laag vuur pruttelen.
Zout, peper en peterselie naar smaak toevoegen.

Maïspuree
Doe maïs, olie en melk in een ruime hoeveelheid water en kook de maïs onder voortdurend roeren in ongeveer 5 minuten gaar.
Giet overtollig water af.
Er moet een dikke puree ontstaan.
Breng op smaak met zout.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

andy veenstra

andy veenstra zegt:
Hallo,

ik ben gefascineerd door eten (en drinken)en ingredienten die ze veel in Barbados en Jamaica gebruiken.
En nou zie ik er hier sommige van daar van, zoals okra, squash, pumpkin, yam, zoete aardappel etc. Ken je ook breadfruit? En flying fish? En macaroni pie/shepherds pie?
En is er in Nederland een goed kookboek te vinden waar ze alle groentes en groundprovision duidelijk in nederlands uitleggen hoe het in engels heet en in nederlands (zoals bv breadfruit, hoe heet dat in nederland?)

En kan je ook pastries (koeken/gebakjes, zoals kersen/kokosnootcakeje, conkies etc maken?
Maak je ook wel eens porridge (oatmeal/corn etc) Veel plezier en genot van het koken gewenst en alvast bedankt voor je reactie.

Prettige dag