Verdeel de moten over de bodjes met bv wat rijst voor een eenvoudige doch voedzame lunch of snack.
Verder goed in te passen als bijgerecht voor een rijsttafel of iets dergelijks.
Recept
« Terug naar recepten
Omelet met Gekruid Vlees, Javaanse Stijl
PT30M
Omelet met Gekruid Vlees, Javaanse Stijl
Een heerlijk omelet met gekruid vlees, javaanse stijl recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met Gekruid Vlees, Javaanse Stijl te bereiden
Eieren:
1).Doe de eieren met het water en de maizena + peper en optioneel zout in een kom en klop dat mooi los tot een homogeen geheel. Zet apart.
VULLING:
2).Doe de uien, knoflook, alle kruiden, kemirinootjes, sambal en ketjap in een keukenblender en draai daarvan een homogene boemboe.
3).Fruit de boemboe aan in hete olie tot de aroma's goed los komen en de olie uit het mengsel gaat treden.
4).Doe er dan het gehakt bij (oorspronkelijk recept is met fijn gehakt vlees uit het handje) en roer dat rul en net zo lang tot er geen rose-rode kleur meer is waar te nemen.
5).Roer er de helft van het selderij-groen door en de helft van de lenteuitjes en roer goed door gedurende een minuut of 5.
6).Nu gaat de kokosmelk er bij en we blijven net zo lang roeren en koken tot het vlees zowat is drooggekookt.
Vuur uit en deksel op de pan.
7).We kloppen het eier-mengsel nog eens goed door en bakken 2 omeletten in rijstolie
8).We rollen in elke omelet de helft van het vlees- mengsel en snijden dan die rollen in schuine moten.
1).Doe de eieren met het water en de maizena + peper en optioneel zout in een kom en klop dat mooi los tot een homogeen geheel. Zet apart.
VULLING:
2).Doe de uien, knoflook, alle kruiden, kemirinootjes, sambal en ketjap in een keukenblender en draai daarvan een homogene boemboe.
3).Fruit de boemboe aan in hete olie tot de aroma's goed los komen en de olie uit het mengsel gaat treden.
4).Doe er dan het gehakt bij (oorspronkelijk recept is met fijn gehakt vlees uit het handje) en roer dat rul en net zo lang tot er geen rose-rode kleur meer is waar te nemen.
5).Roer er de helft van het selderij-groen door en de helft van de lenteuitjes en roer goed door gedurende een minuut of 5.
6).Nu gaat de kokosmelk er bij en we blijven net zo lang roeren en koken tot het vlees zowat is drooggekookt.
Vuur uit en deksel op de pan.
7).We kloppen het eier-mengsel nog eens goed door en bakken 2 omeletten in rijstolie
8).We rollen in elke omelet de helft van het vlees- mengsel en snijden dan die rollen in schuine moten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cannet zegt:
gr Carla
Layla zegt: