Recept
« Terug naar recepten
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met camparisiroop
PT70M
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met camparisiroop
Een heerlijk omgekeerde sinaasappeltaartjes met camparisiroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omgekeerde sinaasappeltaartjes met camparisiroop te bereiden
In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen. Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten. Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen. In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat. Iets laten afkoelen. Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken. Werkvlak bestuiven met wat bloem. Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede. Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden. Iets laten afkoelen. Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden. Iets laten afkoelen. Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.