Recept
« Terug naar recepten
Oosterse sperziebonen - snijbonen
PT25M
Oosterse sperziebonen - snijbonen
Een heerlijk oosterse sperziebonen - snijbonen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse sperziebonen - snijbonen te bereiden
1.Water met wat zout aan de kook brengen.
2.Ondertussen de bonen afhalen en in schuine stukken van ± 4 cm snijden.
3.De bonen ± 3 a 5 minuten laten koken (of wat langer tot bijna beetgaar; zie opm) en daarna afgieten in een vergiet. Apart houden tot gebruik.
4.De olie in een wok verhitten en de knoflook 1 minuut wokken (niet te bruin laten worden, goed roeren.
Dan komijn + mosterdzaad ook 1 minuut erbij wokken. Nu de kurkuma + ketoembar erbij en weer 1 minuut wokken.
5.Dan de tomaatstukjes toevoegen en 1 à 2 minuten wokken tot ze zacht zijn.
6.De bonen gaan nu in de wok bij de kruiden en tomaten. Goed roeren.
7.Toevoegen: gember + suiker + wat citroensap naar smaak en eventueel nog wat zout. Laat alles nu zachtjes sudderen tot de bonen naar jouw smaak gaar zijn. Proeven en indien nodig bijkruiden.
8.Vóór het serveren de verse koriander of peterselie erover strooien.
(Vind je het geheel te droog dan kun je een heel klein beetje kokend water of bouillon toevoegen, maar het moet niet al te vochtig zijn)
2.Ondertussen de bonen afhalen en in schuine stukken van ± 4 cm snijden.
3.De bonen ± 3 a 5 minuten laten koken (of wat langer tot bijna beetgaar; zie opm) en daarna afgieten in een vergiet. Apart houden tot gebruik.
4.De olie in een wok verhitten en de knoflook 1 minuut wokken (niet te bruin laten worden, goed roeren.
Dan komijn + mosterdzaad ook 1 minuut erbij wokken. Nu de kurkuma + ketoembar erbij en weer 1 minuut wokken.
5.Dan de tomaatstukjes toevoegen en 1 à 2 minuten wokken tot ze zacht zijn.
6.De bonen gaan nu in de wok bij de kruiden en tomaten. Goed roeren.
7.Toevoegen: gember + suiker + wat citroensap naar smaak en eventueel nog wat zout. Laat alles nu zachtjes sudderen tot de bonen naar jouw smaak gaar zijn. Proeven en indien nodig bijkruiden.
8.Vóór het serveren de verse koriander of peterselie erover strooien.
(Vind je het geheel te droog dan kun je een heel klein beetje kokend water of bouillon toevoegen, maar het moet niet al te vochtig zijn)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Zelf vind ik het lekker om een beetje sambal of boemboepasta erdoor te roeren bij het wokken, maar daar moet je van houden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Veel beterschap toegewenst, we kunnen niet zonder jou, zie je wel!:(:o:?
truitje zegt:
fabita zegt:
fabita zegt:
truitje zegt:
fabita zegt:
Ben benieuwd welke je gemaakt hebt. Zal volgende week ook eens weer schorseneren proberen, zit nu omringd door kookboeken, we hebben het erg druk met eters deze dagen. Vind het leuk om "oude" recepten en ingrediënten te maken. Ga volgende week weer schoenlapperstaart bereiden. Gr.:p;)
truitje zegt:
truitje zegt:
Anna zegt:
Er staan er een paar op KookJij;)
http://www.kookjij.nl/recepten/00011151/Vergeten_Groenten_-_Schorseneer.html
truitje zegt:
fabita zegt:
truitje zegt:
truitje zegt: