Recept
« Terug naar recepten
Orzo salade met gebakken pastinaak, aubergine, gepofte tomaat en honing-feta
PT20M
Orzo salade met gebakken pastinaak, aubergine, gepofte tomaat en honing-feta
Orzo salade met gebakken pastinaak, aubergine, gepofte tomaat en honing-feta
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orzo salade met gebakken pastinaak, aubergine, gepofte tomaat en honing-feta te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de orzo volgens de instructie op de verpakking.
- Giet af en houdt apart.
- Leg de plakjes pastinaak en partjes aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Besprenkel de groente met olijfolie, zout en peper.
- Bak ze ca. 20 tot 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Leg op een andere bakplaat met bakpapier de feta en schenk hier 1 el honing over.
- Bak de feta de laatste 10 min. goudbruin en iets krokant.
- Pof de cherrytomaten door ze de laatste 5 min. bij de feta in de oven te doen.
- Haal de groente uit de oven en meng in een grote kom de gekookte orzo, gebakken pastinaak en gepofte cherrytomaten voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de orzo salade over de borden en rangschik de gebakken aubergine erop.
- Verkruimel de stukken feta erover en drizzle er wat extra honing en olijfolie over.
- Bestrooi met gehakte peterselie en basilicum.
- Breng de orzo salade met feta verder op smaak met wat grof gemalen peper.