Recept
« Terug naar recepten
Ossenstaartsoep
PT60M
Ossenstaartsoep
Een heerlijk ossenstaartsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenstaartsoep te bereiden
Ossenstaart ontdoen van overtollig vet en schoon wassen. Verhit boter in een grote pan. Voeg ossenstaart, rundvlees, wortel, laurierblad en peterselie toe. Bak totdat de botten lichtbruin zijn.Voeg water of lichte bouillon, zout en de peperkorrels toe. Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur en laat het afgedekt 2 tot 3 uur sudderen. Laat het mengsel iets afkoelen en zeef het.Haal het vlees van de botten en doe het terug in de soep. Gooi het afval weg. Voeg uien, selderij en aardappel toe. Laat de soep afgedekt nog 30 min. sudderen, tot de groenten gaar zijn.