KookJij

Osso Buc(c)o Milanese (Kalfsschenkel)

Osso buc(c)o is Italiaans voor "bot met gat".Het is een traditioneel Italiaans recept van gestoofde kalfsschenkel met groentes en gremolata,geserveerd bij een risotto Milanese.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Osso Buc(c)o Milanese (Kalfsschenkel) te bereiden

*Doe de bloem in een plastic zak en de kalfsschenkels ook,Schud een paar maal en klop het teveel aan bloem van het vlees af.Bak de schenkels mooi bruin in een mengsel van
2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie.Zet vlees apart.Schenk het vet weg.
*Maak de onderdelen voor de soffrito (uien,knoflook,wortel en selderijstelen) gereed en fruit die aan in de olijfolie tot ze zacht zijn,maar niet te bruin.
*Doe hierbij alle kruiden en fruit dit verder aan onder voortdurend roeren.Dan gaat de tomaat er bij en het tomatenconcentraat.Roer goed door.
*Blus dit af met de Marsala en roer de aanbakselen van de bodem van de pan.Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.Dan gaat het vlees er in,het deksel schuin op de pan en vervolgens laten we dit op een laag pitje zo'n 2 uur sudderen op laag vuur.Nog wat langer ,wanneer blijkt dat er nog te veel nattigheid is--->beetje inkoken.
*We dienen dit op met gremolata en saffraanrisotto
GREMOLATA:
""""""""""""""""""""
Maak een mengsel van de citrus-rasp,knoflook en fijngehakte peterselie (Koriander)blaadjes
***
SAFFRAAN-RISOTTO :
""""""""""""""""""""""""""""""""
*In een pan met dikke bodem de boter en olie heet laten worden en de uien en knoflook aanfruiten tot ze glazig zien.Dan gaat de saffraan er bij en roeren maar.Zodra dat goed is gehomogeniseerd de risotto-rijst er bij doen en goed roeren tot alle korrels bedekt zijn met een laagje vet.
Dan gaat de witte wijn er bij en blijven we net zo lang roeren tot de wijn weg is cq opgenomem is.
Vervolgens doen we telkens een soep-pollepel hete kippenbouillon bij de rijstmassa en roeren net zo lang totdat die is opgenomen.Dit blijven we doen tot de bouillon op is.
Nu worden de eetlepels Parmezaanse kaas door de risotto geroerd en dan zijn we gereed om op te scheppen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : Bergje risotto,kalfsschenkel er naast,saus er over en gremolata.*

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara

Barbara zegt:
Dit ziet er heel lekker uit! Ga ik zeker proberen