Recept
« Terug naar recepten
Ossobuco met gremolata
PT135M
Ossobuco met gremolata
Een heerlijk ossobuco met gremolata recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossobuco met gremolata te bereiden
1. Pel en hak de uien en de knoflook. Maak de wortelen en de selder schoon, snij ze in stukjes. Snij de tomaten in kwarten. Verwarm de oven voor op 225°C.
2. Snij de rand van de stukken vlees om de 2 cm in (tegen het omkrullen). Wentel het vlees door de bloem en schud het teveel eraf. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de hete olie. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en giet het braadvet weg.
3. Doe de boter in de pan en stoof selder en wortelen 5 minuten. Blus met de wijn en de fond. Voeg er vlees, tomaten, basilicum, tijm en laurier aan toe. Dek af en laat anderhalf uur garen in de hete oven.
4. Spoel de citroen met heet water en dep droog. Rasp de schil (of schil de citroen flinterdun en hak de schil fijn), snipper de peterselie, pers de knoflook. Vermeng alles.
5. Schep de schenkels met de groenten op de borden. Bestrooi met de gremolata.
2. Snij de rand van de stukken vlees om de 2 cm in (tegen het omkrullen). Wentel het vlees door de bloem en schud het teveel eraf. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de hete olie. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en giet het braadvet weg.
3. Doe de boter in de pan en stoof selder en wortelen 5 minuten. Blus met de wijn en de fond. Voeg er vlees, tomaten, basilicum, tijm en laurier aan toe. Dek af en laat anderhalf uur garen in de hete oven.
4. Spoel de citroen met heet water en dep droog. Rasp de schil (of schil de citroen flinterdun en hak de schil fijn), snipper de peterselie, pers de knoflook. Vermeng alles.
5. Schep de schenkels met de groenten op de borden. Bestrooi met de gremolata.