KookJij

Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

Een heerlijk ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum te bereiden

Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesnipperde peterselie, de tijm en het paneermeel. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een grote diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de licht room over.
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met de basilicum, de paprikapoeder, peper en zout. Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Schuif in de voorverwarmde oven van 220°C. en laat gedurende 1 uur gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
Dien op met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst