Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum
PT70M
Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum
Een heerlijk ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum te bereiden
Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesnipperde peterselie, de tijm en het paneermeel. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een grote diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de licht room over.
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met de basilicum, de paprikapoeder, peper en zout. Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Schuif in de voorverwarmde oven van 220°C. en laat gedurende 1 uur gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
Dien op met aardappelpuree.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een grote diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de licht room over.
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met de basilicum, de paprikapoeder, peper en zout. Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Schuif in de voorverwarmde oven van 220°C. en laat gedurende 1 uur gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
Dien op met aardappelpuree.