Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met spinazie en aardappelen
PT40M
Ovenschotel met spinazie en aardappelen
Ook lekker met kip of gehakt.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met spinazie en aardappelen te bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat drogen. Pureer met de melk, het ei en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Spoel de spinazie. Laat ze slinken in het water van de aardappelen. Doe er de knoflook bij en kruid met peper en zout. Snij de champignons in stukken en bak kort op een hevig vuur in een pan met olijfolie. Schep de spinazie en de champignons in laagjes in een ovenschaal. Dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad. Zet 20 minuten in een hete oven van 175°C.