Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
PT50M
Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl receptkaart, Groente & Fruit
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Schil de aardappelen en snij ze in plakjes en kook ze half gaar in een laagje water met zout in circa 6 minuten.
- Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.
- Was de prei en snij deze in ringen.
- Kook de prei in kokend water met zout circa 1 minuut en giet de prei af.
- Pel de uien, halveer en snipper deze.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui aan.
- Meng de ui door de prei.
- Vet de ovenschaal in met de olijfolie en leg hierop de helft van de aardappelen, daarop de zalm en vervolgens de prei.
- Dek het geheel af met de overgebleven aardappelschijfjes.
- Verdeel de boter in kleine blokjes en verdeel ze over de schotel.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
- Bak de schotel circa 25 min in de oven.