Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van rode bieten en hachee
PT120M
Ovenschotel van rode bieten en hachee
Een heerlijk ovenschotel van rode bieten en hachee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van rode bieten en hachee te bereiden
Snij de runderpoulet in stukjes en bak dit in 50 gram boter bruin.
Voeg 3 in ringen gesneden uien toe en bak deze even mee.
Voeg al roerende 1 el bloem toe en laat dit ook even mee garen.
Voeg 500 ml hete bouillon, 3 el azijn, 1 lauierblad, 2 kruidnagels en één mespunt suiker toe.
Laat het geheel in circa 1 1/2 uur stoven, roer af en toe.
Verwijder de kruiden.
Spoel de bieten af en laat ze in ruim water koken tot het vel los laat (circa 1 uur)
Stroop de bieten en snij ze in dunne plakken.
Breng 2 dl water aan de kook met zout, peper, 2 kruidnagels, 2 tl suiker,
3 el azijn, 1 gesneden ui.
Bind het geheel met 2 afgestreken el aardappelzetmeel en laat de pakken biet 10 min hierin meestoven.
Doe het geheel in een vergiet en laat uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in vieren.
Kook ze in circa 15 min. gaar met wat zout.
Giet ze af.
Breng 2 dl melk, de rest van de azijn en 20 gram boter aan de kook.
Pers de aardappelen met een pureeknijper tot puree en roer de warme melk-azijnmengsel er doorheen.
Vet een ovenvaste schaal in.
Doe de hachee op de bodem, vervolg met een laag puree, daarop de uitgelekte bieten en afsluiten met de rest van de puree.
De bovenste puree gladstrijken.
Bestrooien met paneermeel en stukjes boter.
In een oven van 180 graden C. in 15 min. een mooi korstje laten krijgen.
Voeg 3 in ringen gesneden uien toe en bak deze even mee.
Voeg al roerende 1 el bloem toe en laat dit ook even mee garen.
Voeg 500 ml hete bouillon, 3 el azijn, 1 lauierblad, 2 kruidnagels en één mespunt suiker toe.
Laat het geheel in circa 1 1/2 uur stoven, roer af en toe.
Verwijder de kruiden.
Spoel de bieten af en laat ze in ruim water koken tot het vel los laat (circa 1 uur)
Stroop de bieten en snij ze in dunne plakken.
Breng 2 dl water aan de kook met zout, peper, 2 kruidnagels, 2 tl suiker,
3 el azijn, 1 gesneden ui.
Bind het geheel met 2 afgestreken el aardappelzetmeel en laat de pakken biet 10 min hierin meestoven.
Doe het geheel in een vergiet en laat uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in vieren.
Kook ze in circa 15 min. gaar met wat zout.
Giet ze af.
Breng 2 dl melk, de rest van de azijn en 20 gram boter aan de kook.
Pers de aardappelen met een pureeknijper tot puree en roer de warme melk-azijnmengsel er doorheen.
Vet een ovenvaste schaal in.
Doe de hachee op de bodem, vervolg met een laag puree, daarop de uitgelekte bieten en afsluiten met de rest van de puree.
De bovenste puree gladstrijken.
Bestrooien met paneermeel en stukjes boter.
In een oven van 180 graden C. in 15 min. een mooi korstje laten krijgen.
ronald Nijenhuis zegt: