Met een klik op de foto kun je 't gerecht beter zien.
Dit is best makkelijk en snel, niet de echte Spaanse natuurlijk, maar het smaakte heerlijk.
Ik vond dat er erg veel vocht was, dus heb ik wat afgegoten en het vocht gelukkig wel opgevangen, want daarna was het inderdaad nodig.
Recept
« Terug naar recepten
Paella met een knipoog naar Nederland
PT30M
Paella met een knipoog naar Nederland
Een heerlijk paella met een knipoog naar nederland recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
stond opgeschreven in één van mijn vele kookmappen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella met een knipoog naar Nederland te bereiden
De tomaatstukjes wat uit laten lekken, ze hoeven niet kurkdroog te zijn.
De bonen in kokend water met zout koken tot beetgaar.
Afgieten en zolang wegzetten.
De olie in de grotere pan verwarmen en hierin ui + paprika ± 5 minuten fruiten, goed roeren.
Dan de knoflook + tomaatstukjes + kurkuma toevoegen en nog 1 minuut roerend fruiten.
Doe dan de rijst erbij en weer 1 minuut goed roeren.
Nu gaat de bouillon erin. Breng het geheel nu aan de kook. Als de bouillon kookt, dan het vuur lager draaien en met het deksel half op de pan laten sudderen tot de rijst gaar is (zie opm).
(Tot hier kun je het gerecht, als je wilt, van te voren maken en daarna warm je het al roerend goed op en gaat verder)
Als laatste de zeevruchten + garnalen + bonen toevoegen en nog 5 minuutjes goed mengen. Indien nodig zout en peper toevoegen.
Bestrooi met peterselie vóór het serveren.
De bonen in kokend water met zout koken tot beetgaar.
Afgieten en zolang wegzetten.
De olie in de grotere pan verwarmen en hierin ui + paprika ± 5 minuten fruiten, goed roeren.
Dan de knoflook + tomaatstukjes + kurkuma toevoegen en nog 1 minuut roerend fruiten.
Doe dan de rijst erbij en weer 1 minuut goed roeren.
Nu gaat de bouillon erin. Breng het geheel nu aan de kook. Als de bouillon kookt, dan het vuur lager draaien en met het deksel half op de pan laten sudderen tot de rijst gaar is (zie opm).
(Tot hier kun je het gerecht, als je wilt, van te voren maken en daarna warm je het al roerend goed op en gaat verder)
Als laatste de zeevruchten + garnalen + bonen toevoegen en nog 5 minuutjes goed mengen. Indien nodig zout en peper toevoegen.
Bestrooi met peterselie vóór het serveren.
fabita zegt:
Gr.:p