Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoeken gevuld met witlof, ham en kaas
PT90M
Pannenkoeken gevuld met witlof, ham en kaas
Een heerlijk pannenkoeken gevuld met witlof, ham en kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eigen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoeken gevuld met witlof, ham en kaas te bereiden
Bereiding van de pannenkoeken
Bereidingstijd: ca 50 minuten
1. Zeef de bloem. Maak een putje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg zout en olie toe.
2. Giet er al roerend de melk bij, vertrekkend vanuit het midden.
3. Als er nog klonters in het beslag zijn, zeef het beslag dan opnieuw.
4. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten.
5. Bak de pannenkoeken in een licht beboterde hete pan.
Bereiding van de vulling
Bereidingstijd: ca 15 minuten
1. Spoel en snijd het witlof (bodempje er af en bitter stammetje er uit) in kleine stukjes. Braiseer of stoof het witloof zachtjes in eigen nat onder deksel. Kruid wat met nootmuskaat, peper en wat zout. Giet het door een zeef en vang het vocht op voor de bechamelsaus.
2. Snijd de ham in blokjes of reepjes. Maak een wat dikke béchamelsaus van boter, bloem, melk en witloofvocht. Voeg de gemalen kaas en de ham bij de bechamel.
3. Besmeer elke pannenkoek met het béchamelmengsel en rol die met een zachte hand op. Leg die in een ovenschaal.
4. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven (140°C) en leg een klein klontje boter op elke pannenkoek. Bestrooi nog een met een beetje geraspte kaas. Laat 20 minuten warmen en zet het geheel nog even onder een hete grill (300°C gedurende 3 à 4 minuten).
Bereidingstijd: ca 50 minuten
1. Zeef de bloem. Maak een putje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg zout en olie toe.
2. Giet er al roerend de melk bij, vertrekkend vanuit het midden.
3. Als er nog klonters in het beslag zijn, zeef het beslag dan opnieuw.
4. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten.
5. Bak de pannenkoeken in een licht beboterde hete pan.
Bereiding van de vulling
Bereidingstijd: ca 15 minuten
1. Spoel en snijd het witlof (bodempje er af en bitter stammetje er uit) in kleine stukjes. Braiseer of stoof het witloof zachtjes in eigen nat onder deksel. Kruid wat met nootmuskaat, peper en wat zout. Giet het door een zeef en vang het vocht op voor de bechamelsaus.
2. Snijd de ham in blokjes of reepjes. Maak een wat dikke béchamelsaus van boter, bloem, melk en witloofvocht. Voeg de gemalen kaas en de ham bij de bechamel.
3. Besmeer elke pannenkoek met het béchamelmengsel en rol die met een zachte hand op. Leg die in een ovenschaal.
4. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven (140°C) en leg een klein klontje boter op elke pannenkoek. Bestrooi nog een met een beetje geraspte kaas. Laat 20 minuten warmen en zet het geheel nog even onder een hete grill (300°C gedurende 3 à 4 minuten).
Mijn kookverhaal (Willy Delcart)
een lekker hapje!
willydelcart zegt:
(Witloof met hesp in den oven)