Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoekenschotel ham kaas
PT75M
Pannenkoekenschotel ham kaas
Een heerlijk pannenkoekenschotel ham kaas recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
540 kcal kCal energie
35 Gram eiwit
27 Gram vet
35 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
27 Gram vet
35 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoekenschotel ham kaas te bereiden
Roer de eieren, 375 ml. melk, snufje zout en 200 gr. bloem tot een glad beslag. Laat 30 min. rusten.
Pel en snipper de ui. fruit hem in 2 el. boter. Voeg 2 el. bloem toe en fruit kort mee. Voeg 250 ml. melk, 250 ml. water en bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.
Rasp de kaas, smelt de helft van de kaas in de saus.
Was de peterselie en hak hem fijn, roer door de saus. Breng op smaak.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak ze in een droge, anti aanbak, koekenpan een beetje bruin. Roer door de ragout.
Bak in een koekenpan van 26 cm. de pannenkoeken.
Beleg elke pannenkoek met een plak ham en verdeel er ca. 2 el. champignon/kaassaus overheen.
Rol ze voorzichtig op.
Snijd de opgerolde pannenkoeken in ca. 3 stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Roer 5-6 el. melk door de rest van de kaassaus om hem iets dunner te maken en giet hem over de pannenkoeken in de schaal.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de schotel 15-20 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Pel en snipper de ui. fruit hem in 2 el. boter. Voeg 2 el. bloem toe en fruit kort mee. Voeg 250 ml. melk, 250 ml. water en bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.
Rasp de kaas, smelt de helft van de kaas in de saus.
Was de peterselie en hak hem fijn, roer door de saus. Breng op smaak.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak ze in een droge, anti aanbak, koekenpan een beetje bruin. Roer door de ragout.
Bak in een koekenpan van 26 cm. de pannenkoeken.
Beleg elke pannenkoek met een plak ham en verdeel er ca. 2 el. champignon/kaassaus overheen.
Rol ze voorzichtig op.
Snijd de opgerolde pannenkoeken in ca. 3 stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Roer 5-6 el. melk door de rest van de kaassaus om hem iets dunner te maken en giet hem over de pannenkoeken in de schaal.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de schotel 15-20 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
anita43 zegt:
Groetjes van anita.
addie zegt:
Bedankt voor je lieve reactie.
Kookgroetjes, Addie.