Recept
« Terug naar recepten
Papegaaientongen
PT15M
Papegaaientongen
Een heerlijk papegaaientongen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Papegaaientongen te bereiden
Roer de boter tot room en voeg er het ei, het gezeefde meel, de melk, en de kruiden langzamerhand bij. Snijd resten van kalfsvlees, wild of vis in langwerpige, puntvormige figuren, dompel ze in het deeg en bak ze in heet frituurvet lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schotel.