Recept
« Terug naar recepten
Papillot van zalmforel met peterselie
PT30M
Papillot van zalmforel met peterselie
Een heerlijk papillot van zalmforel met peterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Papillot van zalmforel met peterselie te bereiden
1. Vul de buik van de zalmforellen met peterselie. Leg ze op een stuk aluminiumfolie. Vouw tot een papillot en laat in ongeveer 25 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 200°C.
2. Fruit intussen de gesnipperde sjalot in wat boter. Voeg er de zure room aan toe en wat van de fijngesneden bieslook.
3. Kook de gewassen aardappelen in de schil. Leg ze plat en snij er een kapje van een halve centimeter dikte af. Hou het kapje apart.
4. Hol de aardappel wat uit en doe het uitgehaalde kruim bij de zure room. Roer.
5. Vul de aardappel met dit mengsel en versier met een roosje gerookte zalm. Leg het kapje eventueel weer op de aardappel.
6. Zet de aardappel nog 8 minuten bij de vis in de oven.
7. Garneer met enkele sprietjes bieslook en wat bladpeterselie.
2. Fruit intussen de gesnipperde sjalot in wat boter. Voeg er de zure room aan toe en wat van de fijngesneden bieslook.
3. Kook de gewassen aardappelen in de schil. Leg ze plat en snij er een kapje van een halve centimeter dikte af. Hou het kapje apart.
4. Hol de aardappel wat uit en doe het uitgehaalde kruim bij de zure room. Roer.
5. Vul de aardappel met dit mengsel en versier met een roosje gerookte zalm. Leg het kapje eventueel weer op de aardappel.
6. Zet de aardappel nog 8 minuten bij de vis in de oven.
7. Garneer met enkele sprietjes bieslook en wat bladpeterselie.
Henriette zegt: