Recept
« Terug naar recepten
Pasta en groenten
PT30M
Pasta en groenten
Een heerlijk pasta en groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
www.bluesmoke-bbq.nl/
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta en groenten te bereiden
Kook de pasta in een ruime pan "al dente", giet af, roer er een eetlepel olijfolie doorheen om de pasta los te maken, en laat afkoelen.
In plaats van olijf olie toe te voegen, kan de pasta ook losgemaakt worden door er wat van het kookvocht terug aan toe te voegen en door te roeren.
-
Laat het blikje maiskorrels uitlekken.
-
Terwijl de pasta kookt en afkoelt maak je de dressing met de verse tuinkruiden. Roer goed door elkaar en zet weg, de aromas van de tuinkruiden kunnen dan alvast lekker in de dressing opgenomen worden.
-
Was de komkommer, snij overlangs in vieren, snij de zaadlijsten er uit, snij de repen nogmaals in de lengte doormidden, en snij de repen in blokjes.
-
Was de tomaten, haal de zaadlijsten en het vocht er uit, en snij in stukken.
-
Was de muntblaadjes aan de stengel en leg apart. Munt is vrij kwetsbaar, daarom stroop en snij je de muntblaadjes liefst pas vlak voor het serveren zodat ze zo groen en vers mogelijk op het bord komen. Voor de appel geldt het zelfde.
-
Snipper de ui.
-
Meng pasta en groenten goed door elkaar.
Het bovenstaande kan eventueel ruim voor de tijd van serveren uitgevoerd worden.
Vlak voor het serveren:
-
Stroop de muntblaadjes van de stengels, snij in reepjes, en voeg toe.
-
Was en schil de appel, snij in stukjes, en voeg toe.
-
Roer de dressing nogmaals goed door elkaar en roer door de salade tot alles gelijkmatig verdeeld is.
In plaats van olijf olie toe te voegen, kan de pasta ook losgemaakt worden door er wat van het kookvocht terug aan toe te voegen en door te roeren.
-
Laat het blikje maiskorrels uitlekken.
-
Terwijl de pasta kookt en afkoelt maak je de dressing met de verse tuinkruiden. Roer goed door elkaar en zet weg, de aromas van de tuinkruiden kunnen dan alvast lekker in de dressing opgenomen worden.
-
Was de komkommer, snij overlangs in vieren, snij de zaadlijsten er uit, snij de repen nogmaals in de lengte doormidden, en snij de repen in blokjes.
-
Was de tomaten, haal de zaadlijsten en het vocht er uit, en snij in stukken.
-
Was de muntblaadjes aan de stengel en leg apart. Munt is vrij kwetsbaar, daarom stroop en snij je de muntblaadjes liefst pas vlak voor het serveren zodat ze zo groen en vers mogelijk op het bord komen. Voor de appel geldt het zelfde.
-
Snipper de ui.
-
Meng pasta en groenten goed door elkaar.
Het bovenstaande kan eventueel ruim voor de tijd van serveren uitgevoerd worden.
Vlak voor het serveren:
-
Stroop de muntblaadjes van de stengels, snij in reepjes, en voeg toe.
-
Was en schil de appel, snij in stukjes, en voeg toe.
-
Roer de dressing nogmaals goed door elkaar en roer door de salade tot alles gelijkmatig verdeeld is.
feyenoordmama zegt: