Recept
« Terug naar recepten
Pasta met in Cajun Gemarineerde Garnalen
PT90M
Pasta met in Cajun Gemarineerde Garnalen
Immigratie van Fransen in Zuid Louisiana (Het gebied tussen New Orleans,Lake Charles en Alexandria in Zuid Louisiana) gebeurde de gehele 19de eeuw.Het zijn deze Fransen uit Nuova Scotioa in Canada de zgn. "Acadiens" -later verbasterd tot "Cajuns" die werden verdreven uit Canada naar het Zuiden van Louisiana,die er een eigen manier van koken op na hieldem.Bij deze keuken hoort het koken met het "Cajun-kruidenmengsel" waarin minimaal moest voorkomen scherpe paprika,knoflook,ui,cayenne peper en zwarte peper.Afhankelijk van het gebied was het kruidenmengsel ook nog eens verrijkt met tijm,rozemarijn,oregano,basilicum,kardamom,komijn en karwei in wisselende hoeveelheden.
Vooral gerechten met kreeft,garnalen of kip waren zeer populair.In de zeventiger jaren werd een grote brede doorlopende autoweg aangelegd door Zuid Louisiane en vanaf dat moment is de Cajun keuken in Amerika steeds populairder geworden
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met in Cajun Gemarineerde Garnalen te bereiden
- Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie en de cajun -kruidenmix. en roer daar de garnalen goed door,zodat elke garnaal als het ware is omgeven met gekruide olijfolie.Laat dit een 1 uur staan in de koeling.
- Kook intussen de pasta al dente volgens de voorschriften
- Verhit in een anti aanbak koekepan de boter en fruit daarin aan de knoflook,tot die begint te kleuren.
- Doe er dan de gemarineerde garnalen bij inclusief de olijfolie die er bij hoort. en roer dat goed door gedurende 30 tellen.
- Dan gaat de bouillon er bij met de kookroom en de extra cayenne peper.en roer dat goed door gedurende 1 minuut.
- De uitgelekte pasta gaat in de grote pan met dikke bodem evenals de inhoud van de anti aanbakkoekenpan met de garnalen-mix.Zet dat geheel op een plaatje op middelmatig vuur en roer de saus met de garnalen goed door de pasta.
- De halve toaatjes gaan er bij en de spinazie.
- Zodra de spinazie gaat slinken de pan van het vuur halen en blijven roeren.
- Doe de Parmezaanse kaas er door en vervolgens de peterselie
- Dien meteen op in voorverwarmde borden
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een koud biertje of bv een lichtzoete wijn bv feinherbe Riesling